По недели исчекување, вулканска ерупција на Исланд

Земјата се тресеше во Исланд со недели. Луѓето стравуваа дека може да дојде до вулканска ерупција. Сега стравувањата се остварија.

Прочитајте повеќе

Соединетите Американски Држави воведуваат санкции против Русија

Соединетите Држави (САД) денеска воведуваат нови санкции против Русија пред втората годишнина од руската инвазија …