Почина музичарот Ферус Мустафов

Почина музичарот Ферус Мустафов

По кусо боледување, на 72-годишна возраст почина кралот на ромската музика, Ферус Мустафов. Тој ќе биде погребан во родниот град Штип, каде што и живеел со своето семејство.

Ферус Мустафов ја започна својата професионална кариера на седумнаесетгодишна возраст, додека студирал виолина и кларинет на музичката академија. Иако мултиинструменталист, најпрепознатлив беше по својот саксофон. Има издадено неколку албуми со богат репертоар на народна музика.

Прочитајте повеќе

Промоција на винил компилација „Поп култура“, во чест на Мирко Попов

Промоција на винил компилација „Поп култура“, во чест на Мирко Попов

Компилациската плоча содржи песни од млади современи македонски поп артисти и беше еден од последните …