Почна дезинфекцијата на јавните површини во Аеродром

Почна дезинфекцијата на јавните површини во Аеродром

Општина Аеродром почна со интензивно чистење и дезинфицирање на јавните површини во општината. Со чистење и дезинфекција се опфатени сите улици, детските и спортските игралишта, контејнерите, кантите за отпадоци, како и целокупната урбана опрема.

Во врска со состојбата со коронавирусот, а согласно со препораките на Министерството за здравство, Општината презеде превентивни мерки за заштита од КОВИД-19: воведе телефонска линија со бројот 070/297-140 на кој граѓаните ќе можат да побараат помош за набавка и достава на прехранбени производи и лекови, во соработка со Црвен крст формира тимови за помош и поддршка на стари и изнемоштени лица, им препорача на управителите на станбените згради да почнат со дезинфекција на заедничките простории и лифтови на сите станбени згради на територијата на Општината.

Општина Аеродром е целосно посветена кон заштита на јавното здравје и апелира до граѓаните да ги почитуваат препораките на Комисијата за заразни болести и Министерството за здравје.

Прочитајте повеќе

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Одлуката на надлежните следува откако родители реагираа на социјалните мрежи и негодуваа децата да бидат …