Почнува пријавувањето за бесплатна вакцинација против сезонски грип за ризични групи

Почнува пријавувањето за бесплатна вакцинација против сезонски грип за ризични групи

Пријавувањето се врши на страницата vakcinacija.mk, а вакцинирањето се планира да почне да се спроведува од втората полоцина на октомври

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …