Погреб на Алексеј Навални во Москва

Погреб на Алексеј Навални во Москва

Долго време беше нејасно дали навистина ќе има јавна погребна церемонија за починатиот противник на Кремљ, Алексеј Навални. Погребот треба да се случи денеска – и покрај малтретирањето и заканата од полициско насилство.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …