Поплави во Бразил без преседан – 78 загинати и 115.000 раселени

Поплави во Бразил без преседан – 78 загинати и 115.000 раселени

Поплавите во Рио Гранде ду Сул, најјужната држава во федеративната република, траат веќе една недела, а обилните дождови не престануваат

Прочитајте повеќе

обвинителство

OJO покрена истрага против две лица за противзаконито влијание

Основното јавно обвинителство (ОЈО) отвори истражна постапка против активен врховен судија и уште едно лице …