Предлозите за нови членови на Владата денеска ќе бидат испратени до Собранието

Предлозите за нови членови на Владата денеска ќе бидат испратени до Собранието

Премиерот Зоран Заев, денеска до Собранието ќе ги достави предлозите за нови членови на Владата.

За министер за финансии ќе биде предложена Нина Ангеловска, коосновач и директор на „Групер“, добитник на награда на „Форбс“. За заменик-министер за образование и наука ќе биде предложена Елизабета Наумовска, а за заменик министер за економија Кире Колемишевски, кој на оваа функција ќе го замени Кире Наумов кој што ќе биде предложен за директор на Македонската Банка за поддршка и развој.

Кандидат за заменик-министер на новото министерство за политички систем и односи со заедниците, ќе биде Неџат Мехмедовиќ.

 

Прочитајте повеќе

Изборна битка во петка и шестка за две пратенички места

Изборна битка во петка и шестка за две пратенички места

Гласачите во седум избирачки места во две изборни единици ќе одлучуваат можеби и за преструктуирање …