Премиерот Ковачевски со честитка Денот на македонските пожарникари: Чувството за солидарност и грижа за другите нека биде поттик за сите идни генерации на пожарникари

Премиерот Ковачевски со честитка Денот на македонските пожарникари: Чувството за солидарност и грижа за другите нека биде поттик за сите идни генерации на пожарникари

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски упати телеграма со честитки до пожарникарите во нашата држава по повод 20 Мај – Денот на македонските пожарникари.

„Ви оддаваме должна почит и неизмерна благодарност за вашиот огромен придонес во општеството, во служба на заедницата и зачувување на нашите мир, безбедност и сигурност. Справувајќи се со природни непогоди, несреќи и катастрофи, секојдневно го ризикувате вашиот живот, спасувајќи ги животите на другите и штитејќи ги имотите на нашите граѓани и на нашата заедница, што неизмерно го цениме“, порачува во честитката премиерот Ковачевски.

Изразувајќи искрени и срдечни честитки во негово и во име на Владата на Република Северна Македонија во чест на 20 Мај – Денот на македонските пожарникари, премиерот Ковачевски порача:

„Вашето чувство за солидарност и грижа за другите нека биде поттик за сите идни генерации на пожарникари, кои како и денешните генерации ќе продолжат да бидат симбол на пожртвуваност и подготвеност да се подаде рака за помош секаде и секому. Нека е честит 20 Мај – Денот на македонските пожарникари!“.

Прочитајте повеќе

Во акција уапсени 17 припадници на затворска полиција

Во акција уапсени 17 припадници на затворска полиција

Седумнаесет припадници на затворската полиција се уапсени во голема полициска акција, информираат од Обвинителството за …