Прилеп добива Младински културен центар, мултифункционален објект на местото на старата Виша школа

Прилеп добива Младински културен центар, мултифункционален објект на местото на старата Виша школа

Грижата за младите и креирањето квалитетни младински политики, е еден од постулатите на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.

Покрај изработката на нов Локален младински акционен план, во Програмата со која ја бараме довербата на граѓаните од општина Прилеп, високо на листата на приоритети се наоѓа изградбата на Младински културен центар.

Станува збор за изградба на нов мултифункционален објект на местото на старата Виша школа, односно сегашниот Работнички универзитет „Пере Тошев“.

Младинскиот културен центар ќе претставува катче за преквалификација, надградба, усовршување и стекнување нови вештини на младите и креативни луѓе, како и простор за делување на невладиниот сектор.

Покрај функционирањето на постоечките и новите дејности, во Младинскиот културен центар ќе постојат и други еквивалентни корисни содржини за потребите на сите чинители.

Дворниот дел ќе содржи игралиште за мали спортови, сцена за проекции на филмови и други културни настани, мала трибина, музички парк, урбана опрема, а просторот ќе биде хортикултурно уреден со зелени површини и садници.

Почитувани,

Младите луѓе се основата врз која го градиме концептот „Најдоброто за Прилеп“.

Гласот за Горан Сугарески и бројот 12, е влог во изградбата на подобра иднина за сите генерации.

Прочитајте повеќе

Петровска: Со Манифест за социјалдемократијата, СДСМ да се исправи и да продолжи по патот на идеологијата

Петровска: Со Манифест за социјалдемократијата, СДСМ да се исправи и да продолжи по патот на идеологијата

Изјава на кандидатката за претседател на СДСМ, Славјанка Петровска: Денес после 24 години активно членство …