Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник 22 септември:     

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 7 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 16 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 120, од кои 99 се наоѓаат на домашно, а 21 на болничко лекување;
  • Од последици на коронавирусот, почина едно лице на 57-годишна возраст;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 241 лице;