Прилеп: „Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени“ - обука на Дирекцијата за заштита и спасување

Прилеп: „Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени“ – обука на Дирекцијата за заштита и спасување

По барање на Општинскиот  штаб за справување со кризи и кризни состојби при Општина Прилеп, Дирекцијата за заштита и спасување денеска изврши обука за справување со пожари на членовите на универзалната единица која е во состав на Општинскиот штаб, како и на припадниците на територијалната противпожарна единица-Прилеп. Целта на оваа обука беше подигнување на свеста на населението за превенција, спречување, но и самозаштита и заштита на природата од пожари на отворен простор.

Обуката која се состои од теоретски и практичен дел, е дел од низата обуки кои ги спроведува Дирекцијата за заштита и спасување, под мотото „Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени“.

Прочитајте повеќе

Бесплатен влез во музејските институции за 18 Мај, Меѓународниот ден музеите

Бесплатен влез во музејските институции за 18 Мај, Меѓународниот ден музеите

„Музеи за едукација и истражување“ е мотото под кое утре ќе се одбележи Меѓународниот ден …