Прилеп: Продолжува трендот на намалување на бројот на заболени и починати од коронавирус

Прилеп: Продолжува трендот на намалување на бројот на заболени и починати од коронавирус

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 28 декември 2020, до 3 јануари 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 28 декември 2020 до 3 јануари 2021 година, во општина Прилеп имало 115 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 4 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 462, а на болничко лекување се наоѓаат 70 пациенти;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 4.261;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 214 лицa.

Прочитајте повеќе

ЕУ ќе финансира реформи во Северна Македонија

ЕУ ќе финансира реформи во Северна Македонија

Колку реформи, толку пари, е мотото на новиот План за раст на земјите од Западниот …