Први внатрепартиски избори за претседал на СДСМ, во Прилеп до 13.30 часот излегле 70 отсто од членовите

Први внатрепартиски избори за претседал на СДСМ, во Прилеп до 13.30 часот излегле 70 отсто од членовите

Денеска се одржуваат првите внатрепартиски избори за претседател на СДСМ, на кои актуелниот претседател Зоран Заев е единствен кандидат за нов четиригодишен мандат.

До 13.30 часот, на ниво на држава излегле 58% од членовите на СДСМ кои се пријавиле за гласаење. Според процентот на излезност, Општина Прилеп е меѓу водечките во државата. Односно, од реевидентираните 4.134 членови на ОО на СДСМ кои изразиле желба да бидат дел од првите внатрепартиски избори кои било која партија ги организирала во нашата земја, на 14-те гласачки места во општината, до 13.30 часот на гласање излегле 2.906 гласачи, или 70.3%.

Изборите се одвиваат со примена на мерките за заштита од ковид-19.

Прочитајте повеќе

Новите министри седнуваат во фотелјите, Мицкоски ја презеде премиерската функција

Новите министри седнуваат во фотелјите, Мицкоски ја презеде премиерската функција

Игор Филков ја презеде функцијата министер за правда, Муцунски ќе патува за Луксембург, додека премиерот …