Работата на Апелација за четири предмети под лупа на Судскиот совет

Работата на Апелација за четири предмети под лупа на Судскиот совет

Судскиот совет формираше работа група чии членови се судиите Тања Чачарова-Илиевска, Мирјана Радевска-Стевкова и Мери Радевска кои ќе одат во Апелацискиот суд за да извршат вонредна проверка за тоа како се постапувало во предметот „Таргет Тврдина“ но и во предметите „Трезор“ каде исто така е обвинет екс шефот на тајната полиција Сашо МИјалков и исто така е укината пресудата и вратена во скопскиот кривичен суд. Ќе се испитува и како се работело на предметот „Транспортер“ каде обвинет е екс градоначанчникот на Битола, Владимир Талевски и предметот „Алфа“ за убиството на полициски службеник пред Природно математичкиот факултет.

„Јас сметам овите три предмети треба да бидат испитани. Сметам дека судскиот совет и те како има надлежност да провери дали тој совет дал приоритет на други предмети и ја одолговлекувал постапшката и дали постапувал судија кај кој што е констатирано дека е пензиониран“, изјави Весна Дамева претседател на Судскиот совет.

Прочитајте повеќе

МТФ „Војдан Чернодрински“:„Црна дупка“ на театарот „Антон Панов“ од Струмица најдобра претстава, седум награди за „Иванов“ на МНТ

МТФ „Војдан Чернодрински“:„Црна дупка“ на театарот „Антон Панов“ од Струмица најдобра претстава, седум награди за „Иванов“ на МНТ

Претставата „Црна дупка“ во режија на Љупчо Ѓоргиевски на Театарот „Антон Панов“ од Струмица ја …