Рубиковата коцка решена за 19 секунди за време на лет со нулта гравитација

Рубиковата коцка решена за 19 секунди за време на лет со нулта гравитација (ВИДЕО)

Воздухопловниот инженер Бејли Брнс (26) ја завршила  Рубиковата коцка за само 19 секунди за време на параболичниот лет „Vomit Comet“ спонзориран од компанијата за игри Rubik’s минатиот април, додека лебдела во микрогравитација.

Биле потребни две години за да се реализира летот за решавање на коцката поради бројните одложувања на пандемијата, но Брнс рече дека дополнителното време и помогнало да и дозволи да практикува „брзинско коцкање“. Таа на крајот го преполовила својот личен рекорд од 42 секунди на постојани 20 секунди.

Погледнете го видеото каде Брнс радосно лебдеше, ja фрлаше коцката и правеше кратки превртувања со учесниците за време на летот, кои наизменично се менуваа во неколку циклуси помеѓу околу 30 секунди микрогравитација и околу две минути прицврстување на подот со двојно поголема сила од гравитацијата на Земјата.

Прочитајте повеќе

Виз Ер Скопски маратон

Започнува пријавувањето за 19то издание на Виз Ер Скопски маратон

Најпознатата и најголема атлетска манифестација во Македонија, Виз Ер Скопски маратон, кој ќе се одржи …