САД: Одобрена нова помош за Украина. Дали е и последна?

САД: Одобрена нова помош за Украина. Дали е и последна?

САД ѝ ставија на располагање на Украина 250 милиони долари воена помош, што е последната транша претходно одобрена и од Конгресот. Таму, републиканците ја блокираат планираната натамошна помош за Киев.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …