Садула Дураки назначен за вицепремиер во Владата

На вчерашната 142. седница на владата, министерот за политички систем и односи меѓу заедниците, Садула Дураки е назначен за вицепремиер во кабинетот на премиерот Зоран Заев.

Дураки беше сменет со „метлата“ на Заев и од министер за животна средина и просторно планирање, сега е министер во новото Mинистерство за политички систем и односи меѓу заедниците.

Тој е министерот кој ќе остане запаметен по изјавата дадена во врска со загадувањето, кога на прашање  за тужбата што граѓаните ја подготвуваат против државата заради здравствените последици кои ги трпат поради загадениот воздух, тој одговори дека „не се бави со граѓаните“ и „Македонија не е Швајцарија“.

Извор:МЕТА

Прочитајте повеќе

Царина Богоев

Богоев: Побрз транспорт и заштеда на време и средства преку стекнување статус на Овластен економски оператор

Заштеда на време и трошоци, помалку физички контроли, предност во царинење и избор на место …