Салман Ружди со порака: Живееме во тешко време за демократијата

Ружди оцени дека денес светот претставува „ризично време за демократијата“. Не се наоѓаат само во САД партии кои го напуштаат демократскиот пат и развиваат култ на личноста

Прочитајте повеќе

Повеќе од милион луѓе во 2023 година барале азил во Европа

Во бројките на Агенцијата за азил на Европската комисија не се вклучени 4,4 милиони Украинци …