СДСМ

СДСМ: Николоски да одговори за неговата поврзаност во меѓународниот скандал „Кавијар димпломатија“

Прес-конференција на Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ

Почитувани,

Реномирани европски тинк-тенк организации, германски и домашни медиуми откриваат нов меѓународен скандал, поврзан и со Александар Николовски, пратеник и висок партиски функционер на ВМРО-ДПМНЕ.

Според објавените наводи, постои огромен коруптивен скандал со дел од пратениците на Парламентарното Собрание на Советот на Европа (ПССЕ) и нивното политичко делување во Азербејџан.

За да се квалификуваат изборите во Азербејџан како фер и демократски, дел од пратениците добивале пари, накит, скапи теписи, ноќевања во луксузни хотели во Баку и Инстанбул и што ли уште не.

Ова особено за пратениците кои биле дел од набљудувачката мисија на изборите во Азербејџан во 2013 и 2015 година, како и на референдумот од 2016 година.

Дел од таа мисија, а во еден наврат и шеф на мисијата бил и пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски.

Токму потпретседателот на Христијан Мицкоски бил меѓу оние кои процесите ги именувале како фер и демократски.

Александар Николоски велел се е во ред, иако според реномирани меѓународни организации и институции тие биле квалификувани како нелегитимни и репресивни

Дека ова не се само обични тврдења за наводна корупција, покажува и случајот со колегата на Николоски, италијанскиот пратеник Лука Волонте, кој пред неколку месеци бил осуден на четири години затвор заради примање мито од Азербејџан.

Ова почитувани е тежок меѓународен скандал каде директно е вмешан Александар Николоски.

Затоа Александар Николоски, потпретседателот на Христијан Мицкоски и негова лева рака, треба да излезе пред јавноста и да се произнесе за овие тврдења.

Дали поради овој скандал од страна на одредени европски организации Николовски е наречен „лидер на измамничка набљудувачка мисија“?

Дали чувствува одговорност за овој нов скандал со таканаречена „кавијар-димпломатија“ на ВМРО-ДПМНЕ?

Прочитајте повеќе

Петровска: Со Манифест за социјалдемократијата, СДСМ да се исправи и да продолжи по патот на идеологијата

Петровска: Со Манифест за социјалдемократијата, СДСМ да се исправи и да продолжи по патот на идеологијата

Изјава на кандидатката за претседател на СДСМ, Славјанка Петровска: Денес после 24 години активно членство …