За само една недела реализиран предвидениот буџет за субвенционирање на инвертори и велосипеди

За само една недела реализиран предвидениот буџет за субвенционирање на инвертори и велосипеди

Соопштение на Општина Прилеп:

Заради констатирана целосна реализација на предвидениот буџет по однос на двата јавни повика на Општина Прилеп за субвенционирање/надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на општина Прилеп за набавка на грејни тела со инвертор и велосипеди за 2021 година, а согласно донесените правилници, од утре, среда 07.04.2021 година, повеќе нема да се примаат нови барања.

Прочитајте повеќе

обвинителство

OJO покрена истрага против две лица за противзаконито влијание

Основното јавно обвинителство (ОЈО) отвори истражна постапка против активен врховен судија и уште едно лице …