СДСМ: Расипничката локална власт на ВМРО-ДПМНE прави милионски задолжувања и во Гази Баба

СДСМ: Расипничката локална власт на ВМРО-ДПМНE прави милионски задолжувања и во Гази Баба

Соопштение за јавност на СДСМ

Локалната власт на ВМРО-ДПМНЕ наместо да ги решава проблемите на граѓаните, расипнички ги троши народните пари и ги задолжува општините.

Градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски ја задолжува една од најбогатите општини во државата за цели 5 милиони евра.

Иако пред 15 месеци наследи полна општинска каса со 3,2 милиони евра, сега ја задолжи општината со предлог во кој не е наведено дали има подготвено проекти и проектна документација.

Градоначалникот на Гази Баба не кажа ниту колкав ќе биде периодот на отплата, колкава е каматната стапка, ни дали потенцијалните купувачи можат да дојдат во спрега со инвестициските проекти.

Стефковски ги изигра и потцени граѓаните на општина Гази Баба. Тој никаде во предизборната кампања не им вети на граѓаните вакво задолжување.

Стефковски наместо за граѓаните, работи за лични и за интересите на неговиот шеф Христијан Мицкоски. Гази Баба од општина со полна буџетска каса, од општина со план за развој, благодарение на Стефковски за помалку од година и половина стана задолжена општина, потоната во безидејност и стагнација.

Прочитајте повеќе

Кривична пријава од СДСМ Прилеп за Јовчески

СДСМ Прилеп: Кривична пријава за градоначалникот Јовчески заради незаконски потпишан анекс на Договор за јавна набавка

Прес-конференција на Моника Грашеска Илиеска, координатор на советничката група на СДСМ и Коалицијата во Советот …