СДСМ: Силјановска да им се извини на пензионерите за навредите со „Мапет шоу“

СДСМ: Силјановска да им се извини на пензионерите за навредите со „Мапет шоу“

Прес-конференција на Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ

Почитувани граѓани,

СДСМ неколкупати ги покачи пензиите и во споредба со времето на ДПМНЕ просечната пензија е покачена во просек за 6.400 денари.

Овој месец следува и ново зголемuвање на пензиите од 5,3%, согласно новата методологија којашто ја донесовме заедно со пензионерите.

Дополнително, во новиот пакет антикризни мерки обезбедивме месечна поддршка и до 15.000 денари во период од 5 месеци за пензионерите со пониски пензии.

СДСМ ги почитува и се грижи за нашите повозрасни граѓани.

Додека СДСМ ги покачува пензиите, кандидатката на ДПМНЕ, Гордана Силјановска слушаме како ги навредува пензионерите, споредувајќи ги со „Мапет шоу“.

Крајно несоодветно, непримерно и неодговорно.

Пензионерите не заслужуваат да бидат омаловажувани ниту навредувани.

Затоа Силјановска треба да излезе и да им се извини на пензионерите за навредите.

Односот на Силјановска кон пензионерите е потврда дека нема никаква промена во ДПМНЕ.

На граѓаните не им треба претседател кој ќе биде продолжена рака на Белата палата, партиски послушник, не им треба реприза на Иванов.

На граѓаните не им треба уште една катастрофа по примерот на Скопје.

Ниту ДПМНЕ, ниту Силјановска не можат да донесат промени на подобро.

Тие едноставно сакаат да се вратиме во минатото, да ја закопаме иднината и да ја уништиме надежта за подобро утре!

Затоа граѓаните на изборите ќе изберат европска иднина со СДСМ и Стево Пендаровски.

Прочитајте повеќе

СДСМ: Силјановска во матрицата на ДПМНЕ, ги навредува Пендаровски и Ковачевски и покажува нервоза

СДСМ: Силјановска во матрицата на ДПМНЕ, ги навредува Пендаровски и Ковачевски и покажува нервоза

Соопштение за јавност на СДСМ Силјановска e целосно во матрицата на ДПМНЕ, во паника ги …