СДСМ

СДСМ: ВМРО ДПМНЕ и Мицкоски се обидуваат да создадат хаос, прават очаен притисок врз СОНК

Соопштение за јавност на СДСМ

Откако СОНК објави дека штрајкот е во мирување, согласно Законот за мирно решавање на работни спорови, граѓаните гледаат како ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски очајно прават притисоци врз членовите на СОНК и директорите на училиштата во општините раководени од градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ.

Ваквите обиди на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски им прават штета и на наставниците и на членовите на СОНК.

Како што соопшти СОНК, штрајкот од утре е ставен во мирување наредните 20 дена.

Согласно мирувањето на штрајкот, утре сите ученици треба да се на училиште и професорите на работа.

Секое прекршување сноси одговорност согласно закон, и за наставниците и за директорот на училиштето.

Прочитајте повеќе

Зошто е важен самитот во Скопје за иднината на ОБСЕ

Поради противењето на Русија, ОБСЕ досега не можеше да избере претседавач за следната, 2024, година. …