Сдсм знаме

СДСМ: Зошто молчат Мизрахи и пратениците на ДПМНЕ за континуитетот на Мицкоски со Ванчо Михајлов?

Соопштение за јавност на СДСМ

Христијан Мицкоски лично го потврди континуитетот на ВМРО-ДПМНЕ со ликот и делото на Ванчо Михајлов и побара тоа да се почитува.

Значи, според Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ е идеолошки поклоник на фашизмот, претставува континуитет на луѓе кои што биле извршители на Третиот Рајх, кои го негираа македонскиот идентитет.

Со таквото однесување Мицкоски ја погази идеологијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Но зошто на ова молчат пратениците на ВМРО-ДПМНЕ?

Што е одговорот на Рашела Мизрахи, кога нејзиниот лидер Мицкоски бара и од неа како континуитет на сегашното ВМРО-ДПМНЕ, да го почитува соработникот на Третиот Рајх, Ванчо Михајлов?

Прочитајте повеќе

Делегација на СДСМ

Делегација на СДСМ предводена од Зечевиќ-Вардарски му оддаде почит на македонскиот великан Гоце Делчев

Делегација на СДСМ предводена од генералниот секретар Миле Зечевиќ – Вардарски, заедно со пратеничката Даниела …