Се крчка амнестија само за лесни кривични дела

Се крчка амнестија само за лесни кривични дела

Измените на Кривичниот законик стапуваат на сила, а се крчка и амнестија на осудените до 6 месеци. Што ќе донесат ваквите промени?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Со четирите нови министерства и реорганизацијата на останатите, допрва треба да се дели просторот, опремата, …