Хакерски напад

Шорткат: Како да се заштитиме од онлајн измами?

На онлајн купување лани сме потрошиле над 550 милиони евра, што е рекордна сума за македонските граѓани. Растат трансакциите, но расте и бројот на онлајн измами – незадоволни купувачи, неиздадена фискална сметка, испразнети банкарски картички. Како да се заштитиме при купувањето на интернет, дознајте во новата епизода на емисијата „Шорткат“.

Во новите вести за млади информираме за полагањето државна матура, како и за второто издание на Фестивалот за јапонска култура „Нихон-џи“.

Потсетуваме и на згурата која и понатаму ги загадува почвата и водата во Велес.

„Шорткат“ се емитува вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи – ИнстаграмТикТокЈутјуб и Фејсбук.

Извор:МЕТА

Прочитајте повеќе

Последната цигара: Како може да се откажам од пушењето?

Да се престане со пушење – несомнено е добро за здравјето. Но како да се …