Шведска- чекор поблиску до НАТО

Турција постојано ја обвинуваше Шведска за попустливост кон терористички организации и затоа го блокираше пристапот на земјата во НАТО. Ердоган сега изненадувачки направи одлучувачки чекор напред.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Од француски воз била украдена торба со безбедносни планови за Олимпијадата во Париз

Инженерот кажал дека неговиот службен компјутер и двата USB-стикови содржеле чувствителни податоци во врска со …