Сијарто: Треба да се забрза влезот на Македонија во ЕУ

Сијарто: Треба да се забрза влезот на Македонија во ЕУ

Кога ќе го преземеме претседателството со ЕУ, ќе направиме сѐ за да осигураме дека членството на Македонија и Западен Балкан ќе се случи што поскоро, порача шефот на унгарската дипломатија, Петер Сијарто.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Со четирите нови министерства и реорганизацијата на останатите, допрва треба да се дели просторот, опремата, …