Словенија: По поплавите, опасност од лизгање на земјиштето

Словенија: По поплавите, опасност од лизгање на земјиштето

По големите поплави во Словенија, земјата се соочува со опасност од лизгање на земјиште. Словенечката влада бара меѓународна помош за да може да се зафати со поправки на инфраструктурата.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германските медиуми штуро ја проследија кандидатура на Зоран Милановиќ за премиер. Но, нагласуваат дека Милановиќ …