Со произведените количини, изминатото деноноќие целосно задоволени потребите од електрична енергија на домаќинствата и малите потрошувачи

Со произведените количини, изминатото деноноќие целосно задоволени потребите од електрична енергија на домаќинствата и малите потрошувачи

Податоци од Диспечерскиот извештај на АД ЕСМ за 16.12.2022 година:

АД ЕСМ на 16.12.2022 година произведе 14.939 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 13.141 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.798 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 850 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата.

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …