Средба на градоначалникот Јованоски со вицепремиерот Анѓушев и министерот Сугарески

Средба на градоначалникот Јованоски со вицепремиерот Анѓушев и министерот Сугарески

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со заменик претседателот на Владата на РМ задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев. Градоначалникот Јованоски и вицепремиерот Анѓушев разговараа на теми од областа на економијата, како и за конкретни проекти кои ќе придонесат за подобрување на економската клима во општина Прилеп.

Претходно, прилепскиот градоначалник Јованоски и министерот Горан Сугарески со своите тимови одржаа работна средба. При тоа беа разгледани плановите и проектите на Општина Прилеп за подобрување на урбаната слика на градот.

Целта е да се изнајдат оптимални солуции за да се реализираат проектите од изборната Програма на градоначалникот Јованоски, коишто се во насока на подобрување на условите за живот во Прилеп.

Прочитајте повеќе

пожари стрништа ниви

За три години нема ниту една пресуда за предизвикување шумски пожар

Од обвинителството за Мета.мк брифираат дека во државата нема регистар на шуми и обвинителството тешко може …