Стефановски ќе биде кремиран, а неговата пепел расфрлана во водите на Охридското езеро

Стефановски ќе биде кремиран, а неговата пепел расфрлана во водите на Охридското езеро

Според информации од семејството на Горан Стефановски, кој вчера почина во Кентербери, Велика Британија,  неговото тело ќе биде кремирано а пепелта, по негова желба, ќе биде расфрлана во водите на Охридското езеро.

Телото на Стефановски ќе биде кремирано на 5 декември во крематориумот во Кентербери, Англија во 9.20 часот, а во пригодна прилика пепелта ќе биде расфрлана во водите на Охридското езеро.

Прочитајте повеќе

Портокаловата фаза ги препоти граѓаните

Портокаловата фаза ги препоти граѓаните

Од ИЈЗ препорачуваат да се избегнува излегување и вршење напорна активност од 11 до 17 …