Судот ја обврза германската влада да преземе итни мерки против штетните гасови

Судот ја обврза германската влада да преземе итни мерки против штетните гасови

Климатскиот закон предвидува министерствата итно да реагираат доколку се надмине годишното дозволено количество на емисии на штетни гасови во одреден сектор

Прочитајте повеќе

Затвореници во руски притвор земале двајца вработени како заложници, бараат автомобил и бесплатен премин

Затвореници во руски притвор земале двајца вработени како заложници, бараат автомобил и бесплатен премин

Шест затвореници во притворен центар во руската област Ростов зеле како заложници двајца вработени во …