лгбт знаме прајд

ЛГБТ активизмот во Русија прогласен за екстремистички – одлука на Врховниот суд

Шефот за човекови права на Обединетите нации, Волкер Турк, ги повика руските власти „веднаш да ги укинат законите кои поставуваат несоодветни ограничувања на активистите за човековите права или на ограничувања кои ги дискриминираат припадниците на ЛГБТ заедницата“

Прочитајте повеќе

Соединетите Американски Држави воведуваат санкции против Русија

Соединетите Држави (САД) денеска воведуваат нови санкции против Русија пред втората годишнина од руската инвазија …