Светски ден на дијабетес: За терапија и глукомери, секој пациент дава од џеб по 200 евра месечно

Светски ден на дијабетес: За терапија и глукомери, секој пациент дава од џеб по 200 евра месечно

„Ние не зборуваме за политика, ние не зборуваме за тоа, дали денес ќе почне изградбата на некој пат. Кај нас, ако 5 минути е висок шеќерот, ние сме во ризик да добиеме мозочен удар. Нашите граѓани се дискриминирани. И покрај сиромаштијата, ги тераме да купуваат скапи лекови“, вели Диме Велев, претседателот на Сојузот на здруженија на дијабетичари

Прочитајте повеќе

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Меѓу гостите во Скопје се претседателите на Албанија, Косово, Црна Гора, но и шефот на …