Светски ден на ментално здравје: „Има денови кога најголем напор ми е да ја измијам косата“

Светски ден на ментално здравје: „Има денови кога најголем напор ми е да ја измијам косата“

По повод 10 октомври, Светскиот ден на менталното здравје, Мета.мк разговараше со неколку жени кои се борат со анксиозноста, депресијата и биполарното растројство. Дел од нив зборуваа анонимно, додека дел рекоа дека одамна расчистиле со темата дека треба да ја кријат својата состојба. Во Градскиот парк денеска дел од овие луѓе ќе покажат дека се видливи

Прочитајте повеќе

Наративите на ВМРО-ДПМНЕ за Пендаровски се главно проблематични и кокетираат со невистини

Наративите на ВМРО-ДПМНЕ за Пендаровски се главно проблематични и кокетираат со невистини

Поентата што сака да ја постигне противничката партија е дека Пендаровски, всушност, не е човек …