СВР Битола: Граѓаните на Битола да се воздржат од собирање кај храмот во месноста „Кркардаш“

СВР Битола: Граѓаните на Битола да се воздржат од собирање кај храмот во месноста „Кркардаш“

Апел од СВР Битола:

Секторот за внатрешни работи Битола, согласно новонастанатата вонредна состојба во државава а со цел заштита на граѓаните од ширење на вирусот КОВИД-19, АПЕЛИРА до сите граѓани оваа година  да се воздржат од поголеми собирања и групирања во близина на местото „Кркардаш” во Битола, каде во спомен на „Светите Четириесет битолски преподобни маченици”, на 21 март вечерта и утрото на 22 март, во храмот се собираат голем број на верници од градот и околината.

Уште еднаш АПЕЛИРАМЕ сериозно да ја сфатат ситуацијата и да ги почитуваат одлуките кои ги донесе Владата, каде се вели дека се забрануваат секакви групирања и собирања на повеќе од пет лица на јавни површини, паркови и јавни места, бидејќи секој што не ја почитува одлуката ќе биде соодветно санкциониран.

Прочитајте повеќе

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

На првите повеќепартиски избори во 1990 година е избран за собраниски пратеник. Претседател на Собранието …