Талат Џафери ја презема владата од 28 јануари

Претседателството на ДУИ одлучи актуелниот претседател на Собранието, Талат Џафери да биде технички премиер во периодот од 28 јануари до изборите.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Вакцини

Дали на Македонија и се заканува и епидемија на морбили?

Големиот процент на невакцинирани деца ја враќа опасноста од ширење на заразни болести. СЗО предупредува …