Влада

Тематска владина седница и Форум по повод одбележување 100 дена од мандатот на новата Влада

Во пресрет на одбележувањето на 100 дена од мандатот на новата Влада, на 26 април 2022 година, вторник, во Свечената сала на Владата ќе се одржи тематска владина седница.

Дополнително, во петок на 29 април во Национална опера и балет, Владата организира Форум на кој ќе присуствуваат претставници на дипломатскиот кор, стопанските комори и граѓанските организации и здруженија.

На Форумот ќе се дискутира за постигнувањата на Владата и министерствата во изминатите 100 дена.

Прочитајте повеќе

Ковачевски – О’Брајан: Северна Македонија е пред клучен момент да ги осигура европските перспективи

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, денеска одржа тет-а-тет средба со помошникот државен секретар на САД …