Тракторите денеска ќе ја парализираат Германија

Тракторите денеска ќе ја парализираат Германија

Германските земјоделци денеска почнаа со најавената блокада на земјата. Полицијата е во состојба на готовност. Спорот се врти околу кратењето на субвенциите на дизелот и на земјоделските возила.

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …