Трета ноќ нереди во Франција – над 600 уапсени

Трета ноќ нереди во Франција – над 600 уапсени

Франција трета ноќ по ред доживеа насилни протести по смртта на еден тинејџер – палени се автомобили, уништувани згради и ограбувани продавници. Претседателот Макрон закажа нова кризна седница на владата.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …