Турција – рај за мафијашки банди

Турција – рај за мафијашки банди

Лабави закони против перење пари, лесни услови за стекнување државјанство, недоволно кривично гонење – Турција станува сѐ поатрактивна за меѓународни криминалци. Новиот министер за внатрешни работи сега им објави војна.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …