Ковачевски

Учество на премиерот Ковачевски на состанокот на шефови на влади на НАТО земјите од Југоисточна Европа

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска ќе учествува на состанокот на шефови на влади на НАТО земјите од Југоисточна Европа кој ќе се одржи во Софија, Република Бугарија.

Фокусот на состанокот се предизвиците за регионалната безбедност во контекст на руската инвазија и зајакнување на регионалната соработка во земјите од Југоисточна Европа.

Состанокот ќе започне во 10:00 часот во резиденцијата „Бојана“, а презентацијата на заклучоците од состанокот е предвидена во 11:30 часот по македонско време.

Прочитајте повеќе

Царинска управа колаж медикаменти

Царинска управа: Спречен шверц на 1,7 тони медикаменти штетни по здравјето на граѓаните

Царински службеници на влез на Меѓународен Аеродром Скопје спречија шверц на 1,7 тони медикаменти, Силденафил …