Улрик Хагеруп: Конструктивните новинари се „најдобриот пријател“ на луѓето

Конструктивното новинарство е далекувидно новинарство; дава одговор на прашањето „што може да се направи сега? и како?“, вели основачот на Конструктивниот институт во интервју за Порталб.мк

Прочитајте повеќе

Руски агенти во мантија

Малку е познато дека и пред Васијан Змеев руските агенти во Македонија вршат непријателска дејност …