израелска војска во газа

Што би значел копнен напад врз Газа?

Малиот Појас Газа, од каде што дејствува Хамас, е целосно отсечен од снабдувањето. Сѐ поизвесно е дека Израел подготвува копнена офанзива. Експертите велат дека ќе биде многу крваво.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Во рамки на одбележувањето на овој ден, во Институтот за македонски јазик ќе бидат презентирани …