Утре во Драмски театар комеморација за Горан Стефановски

Утре, понеделник 10 декември, во НУ Драмски театар Скопје со почеток во 12:00 часот, ќе одржи комеморација за Горан Стефановски.

Покрај ансамблот на театарот, обраќање за делото на Горан Стефановски ќе имаат и претставници од МАНУ, Факултетот за драмски уметности, Филолошкиот факултет и Друштвото на писатели на Република Македонија.

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Пензиите ги зголемивме на историско ниво, има 100 милиони евра повеќе за 2024 и антикризни мерки

„Оваа Влада покажа како се зголемуваат пензиите на системски начин. Донесовме решение за зголемување на …