Утре започнува исплатата на мартовските пензии со дополнителните 1.000 денари

Утре започнува исплатата на мартовските пензии со дополнителните 1.000 денари

Утре, вторник 29 март, започнува исплатата на мартовските пензии по следниот распоред:

– за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши утре, вторник, 29.03.2022 година;

– за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 30.03.2022 година;

– за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 31.03.2022 година и

– за пензии со висина над 18.001 денари, исплата ќе се изврши во петок, 01.04.2022 година.

Во пензиите за месец март се вклучени првите 1.000 денари кои како дополнителна финансиска помош, пензионерите ќе ги добијат и со априлската и мајската пензија.

Прочитајте повеќе

Четворица кандидати за пратеници во битка за две пратенички фотелји

Четворица кандидати за пратеници во битка за две пратенички фотелји

Рокот на Управниот суд, во кој треба да одлучи дали се прифаќаат приговорите на ДИК …