(Видео) Чернигов: Опколен и целосно разрушен

(Видео) Чернигов: Опколен и целосно разрушен

После Мариупол, Чернигов е вториот украински град според степенот на разрушеност.

Видео материјалите и фотографиите покажуваат дека после повеќедневното континуирано гранатирање, градот е речиси целосно уништен. Нема информации за точниот број на загинати цивили.

Сведоштвата на волонтерите и граѓаните од засолништата, зборуваат за страшните и нехумани услови во она што преостанало од Чернигов, кој се’ повеќе наликува на „град на духови“.

За потсетување: Чернигов е град збратимен со Прилеп.

Прочитајте повеќе

Иранскиот претседател и министерот за надворешни работи загинаа во хеликоптерска несреќа

Иранскиот претседател и министерот за надворешни работи загинаа во хеликоптерска несреќа

Иранскиот претседател Ебрахим Раиси и неговите придружници, вклучително и министерот за надворешни работи Хосеин Амир …