Влада: Од вечерва затворени сите гранични премини и аеродромот во Скопје

Влада: Од вечерва затворени сите гранични премини и аеродромот во Скопје

Владата донесе одлука да се затворат сите македонски гранични премини, како и меѓународниот аеродром во Скопје. Нема да биде дозволен влез на странски државјани, патници и возила, освен за влез и транзит на товарни возила, за претставниците на дипломатскиот кор, како и за други лица за кои Министерството за внатрешни работи ќе даде дозвола по претходно мислење од главниот координативен штаб, кој ќе потврди дека има посебен државен или економски интерес.

Прочитајте повеќе

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

На првите повеќепартиски избори во 1990 година е избран за собраниски пратеник. Претседател на Собранието …