Владата има решение за „Еурокомпозит“

Дел од вработените во „Еурокомпозит“ ќе бидат прогласени за технолошки вишок. До крајот на месецот ќе биде објавен списокот. Ќе се бара стратегиски инвестор, а компанијата целосно ќе се консолидира.Ова е договорено на средба со Синдикатот на прилепскиот загубар и со раководството. И според вицепремиерот Кочо Анѓушев, нема отстапување, тоа ќе се реализира. Оваа фирма со целосно државна сопственост ќе се реаорганизира и консолидира,така што наскоро ќе има сигурна работа и пласман на производството по примерот на другите компании со иста дејност во регионот.

Прочитајте повеќе

Ковачевски – Борел: Северна Македонија припаѓа на ЕУ, тоа е заедница на вредности, не само заедница на интереси

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски истакна дека Северна Македонија има јасна евро-интеграциска перспектива, дека Владата …